Aurinkopaneelien asentaminen
Aurinkopaneelien sijoittaminen katolle ja niiden kiinnitys tulee suunnitella huolellisesti, jotta varmistetaan katon kantavuus, kiinnityksen kestävyys, vesitiiveys, vedenohjaus sekä lumi- ja tuulikuormat.

Tästä syystä on tärkeää, että asentaja tuntee ja tietää katon rakenteita myöten. Kokemattomalla asentajalla ei välttämättä olekaan riittäviä valmiuksia varmistua katon teknisestä toiminnasta. Katon vedenpitävyys voi vaarantua ja takuu raueta, mikäli asennuksia ei ole toteutettu ammattitaitoisesti.

Katto pitää olla kunnossa

Aurinkopaneeleita ei ole syytä asentaa vanhalle tai huonokuntoiselle katolle. Katolla on myös hyvä olla ehjä ja kestävä aluskate. Aurinkopaneelien käyttöikä on useita kymmeniä vuosia ja tästä johtuen myös katto pitäisi olla siinä kunnossa, että se kestää seuraavat vuosikymmenet.

Huonoimmassa tapauksessa muutaman vuoden ikäiset aurinkopaneelit pitää purkaa pois tulevan kattoremontin takia. Tämän seurauksena aurinkopaneelit on remontin jälkeen uudelleen asennettava, niiden takuu saattaa raueta sekä ne saattavat vaurioitua purkamisen ja uudelleen asennuksen yhteydessä

Me tunnemme katot

Meillä on kymmenen vuoden ja tuhansien kattoremonttien tuoma kokemus kattotöistä. Tarjoammekin markkinoiden laajimman maksuttoman kymmenen kohtaisen katon kuntotarkastuksen ennen paneelien asennusta.

Kattoasiantuntijamme tarkastaa mm. katon pinnat silmämääräisesti, onko aluskatetta ja kattoruoteiden paksuuden. Tämän pohjalta laadimme suunnitelman mikä on paras paikka ja tapa asentaa paneelit katolle. Samalla kertaa voidaan myös havaita vuotoja tai muita ongelmakohtia katossa mitkä ovat syytä korjata.

Haluatko lisätietoja avaimet käteen -aurinkosähköpaketeistamme? Ota yhteyttä ja tilaa ilmainen kartoituskäynti.